top of page

Dr. Alcuin Schulten 
orthodontist

Patiënt centraal in combinatie met moderne technologie

Mijn naam is Alcuin en ik groeide op in Rotterdam waarna ik als tandarts afstudeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Om mij verder te bekwamen in de orthodontie heb ik vervolgens een 4-jarige specialistenopleiding tot orthodontist afgerond aan Harvard University, Boston, Massachusetts, USA.

 

In 2002 keerde ik terug naar Nederland en heb gewerkt als orthodontist in het Sophia Kinderziekenhuis, Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hier maakte ik onder andere deel uit van een multidisciplinair team dat kinderen met schisis (hazenlip), craniofaciale syndromen en (groei)achterstand behandelt.

 

Na in Oud-Beijerland als orthodontist gewerkt te hebben start ik nu met veel passie mijn nieuwe praktijk in Rotterdam Blijdorp. Ik geloof sterk in de technische ontwikkelingen in de (mond)zorg en de digitale behandelconcepten binnen de orthodontie in het bijzonder. Ik streef ernaar mijn patiënten te behandelen volgens de laatste (technologische) inzichten.

Tijdens mijn 6 zes jaar in de USA gaf ik les aan de University of Pennsylvania in Philadelphia en Harvard School of Dental Medicine in Boston. Tevens geef ik lezingen. Voor mijn verdiensten binnen het onderwijs en wetenschappelijke publicaties heb ik verscheidene awards mogen ontvangen.

NVvO logo
Logo-HarvardSchoolofDentalMedicine.png
abo_seal_blue.png
AAO-logo-member-M-clr-450w.jpg
bottom of page