top of page

Coronavirus: je kunt weer 'gewoon' naar de tandarts.

 

Is jullie praktijk geopend?

Ja, wij zijn geopend. In aanvulling op onze bestaande hygiëne- en infectiepreventiemaatregelen hanteren we extra maatregelen in verband met het Coronavirus.

Gelden er andere openingstijden?
Wij hanteren de reguliere openingstijden. Je kunt de praktijk alleen op afspraak bezoeken. Bij je bezoek gelden aanvullende maatregelen om het bezoek zo veilig mogelijk te maken.

Welke maatregelen nemen jullie in verband met het Coronavirus?
In aanvulling op de bestaande hygiëne- en infectiepreventiemaatregelen hanteren we een aantal extra maatregelen. Dit in het belang van jouw gezondheid, die van andere patiënten en ons team.

Telefonisch contact vóór je afspraak
Voorafgaand aan je afspraak bellen we je om een aantal vragen met je door te nemen. In dit telefoongesprek beoordelen we samen met jou of de afspraak door kan gaan. Dit gesprek is noodzakelijk om je de juiste zorg te kunnen bieden. En zo zorgen we ervoor dat alleen gezonde en geen kwetsbare mensen naar de praktijk komen.

Om je bezoek goed te laten verlopen vragen wij jou: 

  • Je tanden thuis te poetsen;

  • Waar mogelijk alleen naar de praktijk te komen;

  • Niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd, naar binnen te komen;

  • 1,5 meter afstand te houden als je op de praktijk bent;

  • Je handen bij binnenkomst te wassen en daarna je gezicht of mobiel niet meer aan te raken. Stop je mobiel vóór het handen wassen in je (jas)zak of tas.

 

Wij treffen de volgende extra maatregelen:

  • We beperken het aantal mensen in de wachtkamer;

  • Mensen met verkoudheidsklachten komen niet naar de praktijk: dit geldt zowel voor patiënten als voor teamleden;

  • Het patiëntentoilet is volgens de leidraad mondzorg tot nader order gesloten.

 

Welke maatregelen moet ik als patiënt nemen?
In het belang van je eigen gezondheid, de gezondheid van andere patiënten en onze behandelaren verzoeken wij je:

  • Waar mogelijk alleen naar de praktijk te komen;

  • 1,5 meter afstand te houden wanneer je in de praktijk bent;

  • Bij binnenkomst je handen te wassen;

  • Je tanden thuis te poetsen;

  • Niet naar de praktijk te komen wanneer je (milde) verkoudheidsklachten hebt.

 

Mag ik iemand meenemen naar mijn afspraak?
Wij verzoeken je alleen naar de praktijk te komen, tenzij het niet anders kan. We vragen eventuele begeleiders buiten te wachten.

FAQ & Corona Virus

FAQ: Wat jij wilt weten voordat je start met een beugeltraject.

Wat is een orthodontist?

Een orthodontist is een specialist die na het behalen van de titel ‘tandarts’ nog vier jaar een specialistenopleiding tot ‘orthodontist’ heeft gevolgd. Een orthodontist heeft daarom vaak veel meer kennis en ervaring op het gebied van het rechtzetten van tanden, kiezen en kaken dan een tandarts. Hierdoor kan een orthodontist een beter resultaat behalen van een orthodontie behandeling dan een tandarts en een hogere kwaliteit bieden. Een beugel bij de orthodontist is net zo duur als bij een tandarts.

Waarom is een beugelbehandeling belangrijk?

Scheve tanden zijn moeilijker schoon te houden. Dit kan op termijn leiden tot gaatjes, tandvleesproblemen en abnormale slijtage van tanden en kiezen. De meeste orthodontische afwijkingen worden na verloop van tijd erger. Behandeling van het orthodontische probleem door een specialist is vaak uiteindelijk goedkoper dan het oplossen van serieuze problemen op latere leeftijd met behulp van overige dure tandheelkundige oplossingen. Tenslotte is het hebben van rechte tanden en een goede beet belangrijk voor een attractieve lach, je eigenwaarde en je zelfvertrouwen!

Wat moet ik betalen voor mijn beugelbehandeling?

Een beugelbehandeling kost gemiddeld tussen de 2.000 en 3.000 euro. Afhankelijk van de verzekeraar bent krijgt u een gedeelte terug. De precieze kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de duur van de behandeling en de gebruikte apparatuur/materialen. Voor iedereen maken wij een persoonlijk kostenbegroting. U kunt een deel vergoed krijgen van uw verzekering. Vraag daarom altijd eerst goed uit bij uw verzekering waar u aanspraak op kunt maken. Een beugelbehandeling valt bijna altijd onder de aanvullende verzekering. Dit betekent dat u extra verzekerd moet zijn om aanspraak te maken op vergoeding. 

Wat moet ik doen als er een slotje los zit?

Als je last van het slotje hebt, kun je het bedekken met suikervrije kauwgom of was. Stop met het dragen van elastiekjes. Laat het loszittende slotje gewoon zitten. Maak een afspraak bij de orthodontist om het slotje weer vast te laten zetten.

Wat is de beste leeftijd om een beugel te krijgen?

De meeste beugelbehandelingen starten wanneer je nog in de groei bent (groeispurt), zo tussen de negen en dertien jaar. In sommige gevallen is het beter om al wat eerder te beginnen, zelfs nog voor het wisselen. Dit kan de orthodontist het beste inschatten. Bij twijfel kan er altijd een afspraak voor een consult gemaakt worden. Ook volwassenen zijn van harte welkom voor een beugel. Je kan op elke leeftijd profijt hebben van een beugel.

Heb ik een doorverwijzing van de tandarts nodig?

De meeste beugelbehandelingen starten wanneer je nog in de groei bent (groeispurt), zo tussen de negen en dertien jaar. In sommige gevallen is het beter om al wat eerder te beginnen, zelfs nog voor het wisselen. Dit kan de orthodontist het beste inschatten. Bij twijfel kan er altijd een afspraak voor een consult gemaakt worden. Ook volwassenen zijn van harte welkom voor een beugel. Je kan op elke leeftijd profijt hebben van een beugel.

Moeten er kiezen getrokken worden voor een beugelbehandeling?

Vaak moet de orthodontist ruimte maken om scheve tanden met een beugel recht te kunnen zetten. In veel gevallen kan dat met behulp van de beugel en is het trekken van kiezen niet nodig. Maar soms kan niet genoeg ruimte worden gemaakt. In dat geval zal gekozen moeten worden om kiezen trekken. Aan de hand van gebitsmodellen en röntgenfoto's beoordeelt de orthodontist of het echt nodig is om kiezen te trekken. Wij beoordelen als eerste het gezicht van de patiënt en ons belangrijkste doel is de positie van de lippen te bewaren zodat het gezicht en de lach van de patiënt gewaarborgd is.

Doet een beugel pijn?

Het plaatsen van een beugel en het hebben van een beugel doet geen pijn. Wel kunnen de tanden en kiezen de eerste dagen wat gevoelig zijn. Dit komt door de druk van de beugel. Als het erg pijnlijk is, dan kan je een paracetamol nemen. Na een paar dagen gaat deze pijn over.

bottom of page